Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli

Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo frambuaz
  • 800 gram şeker
  • Yarın limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kilo frambuazı yıkayıp uygunca süzüldükten sonra tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine 800 gram şeker ekliyoruz.
  3. Çok şekerli tatları sevmediğim için bu oran bana kâfi geliyor lakin damak tadınıza nazaran 1e 1 ölçü şeker de koyabilirsiniz.
  4. Şekere yatırdığımız frambuazları bir gece bekletiyoruz.
  5. Sabaha sulanmış olan frambuazları ocağa alıp orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
  6. Frambuaz hassas bir meyve olduğu için sık karıştırmamaya ihtimam gösterelim. Böylelikle sonunda içinde tanr tane frambuazları da plan bir reçel edebileceğiz.
  7. Şekeri suyla özdeşleşip eriyecek kadar karıştırmamız kâfi olacaktır.
  8. Reçelimiz köpük köpük olunca üzerinden köpükleri topluyoruz, 1 çay kaşığı tereyağını da bu etapta ek ediyoruz.
  9. Tereyağı hem parlaklık verir hem de köpüklenmesini önleyecektir.
  10. Yaklaşık 15- 20 dakika kaynadıktan sonra kıvam almaya başladığını göreceğiz. Dikkat edelim frambuaz reçeli soğudukça kıvam alan, jöleleşen bir özelliğe sahip.
  11. Aradığınız kıvama gelene kadar ocakta kaynatmayalım bu yeterlice katılaşıp istemediğimiz bir kıvama götürebilir.
  12. Ara sıra bir tabağa reçelden alıp soğutarak aradığımız kıvama geldi mi diye denetim edebiliriz.
  13. Kaynanadan itibaren 15 20 dakika sonunda yarım limonun suyunu da ekleyip bir cins karıştırıyoruz. 3- 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alabiliriz.
  14. Konserve yapmak istersek sıcak sıcak kavanozlayıp kapaklıyoruz.

Dikkat: bu tanımı bir gün evvelden şekere yatırmadan da yapabilirsiniz, bu durumda frambuazlar sulanmamış olacağı için daha az kaynatmaya dikkat etmek gerekir. Kaynatma müddetince kaşıkla alıp soğutarak kıvam denetimi yapabilirsiniz. Frambuaz reçeli denmekle birlikte kıvamı itibariyle marmelata daha çok benzediğini düşünüyorum. Hem meyvenin hassas olup kolay dağılması hem de jöleleşen yapıda olması sebebiyle klasik reçel kıvamından çok kalın bir kıvam elde edeceğinizi belirteyim. Bu sebeple ocakta fazla kaynatmamaya dikkat edelim. Yapacak olanlara kolay gelsin, afiyet olsun.

Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ara Öğünde Mükemmel Alternatifler! Hafif Ve Kalorisi Düşük Kurabiye!
Yumurta Salatası (Baharatlı) / Egg Salad (Spicy)
Hira Tatlısı
Dışarda Pide Yemeye Son Vereceğiniz Mükemmel Tarif (Tam Ölçülü Yumuşacık Pide)(Videolu)
Fırında Somon
Mısır Kaburga! (Viral Olan Tarif)
Hdabla | © 2025 |