Mis Gibi Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla)

Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk/et suyu varsa daha lezzetli olur soğuk su eklersen pirinç şoklar ve kırılır her vakit kaynar suyu ölçüp ekle)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (tereyağın yanmaması için şayet klasik tereyağ kokulu pilav istiyorsan ayçiçek yağı kullan nötr tadıyla tereyağın kokusu daha çok öne çıkar)
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk beklet, sonra nişastası gidene kadar yıka, süz.
  2. Tencerede tereyağı + sıvı yağı ısıt. (tereyağının kokusu çıkana kadar bekle)
  3. Yağ kızdıktan sonra pirinci ekle, orta ateşte tane tane olana kadar kavur (pirinçler şeffaflaşmalı, bu basamak pilavın lezzet sırrı ✨)
  4. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekle, tuzunu koy (suyunu verdikten sonra yalnızca 1 defa karıştır, sonra el sürme. Tencereyi hafif sallaman yeter)
  5. Kaynadıktan sonra ocağı en kısığa al, kapağı kapat.
  6. Suyu çekince (yaklaşık 12 dk) altını kapat, üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapat, 10-15 dk dinlendir.
  7. Servis ederken üzerine ekstra kızdırılmış 1 kaşık tereyağı gezdirirsen, mis üzere tereyağı kokar 🔥 afiyet olsun 🩷😍

Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Çilekli Pasta (Pratik Kolay Borcam Pastası Ve Aynı Zamanda Çok Lezzetli)
Russischer Zupfkuchen (Russian Pluck Cake)
Peynirli Brokoliler
Soğuk Baklava
Vişneli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |