Mis Gibi Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla)
Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk/et suyu varsa daha lezzetli olur soğuk su eklersen pirinç şoklar ve kırılır her vakit kaynar suyu ölçüp ekle)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (tereyağın yanmaması için şayet klasik tereyağ kokulu pilav istiyorsan ayçiçek yağı kullan nötr tadıyla tereyağın kokusu daha çok öne çıkar)
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk beklet, sonra nişastası gidene kadar yıka, süz.
- Tencerede tereyağı + sıvı yağı ısıt. (tereyağının kokusu çıkana kadar bekle)
- Yağ kızdıktan sonra pirinci ekle, orta ateşte tane tane olana kadar kavur (pirinçler şeffaflaşmalı, bu basamak pilavın lezzet sırrı ✨)
- 2,5 su bardağı sıcak suyu ekle, tuzunu koy (suyunu verdikten sonra yalnızca 1 defa karıştır, sonra el sürme. Tencereyi hafif sallaman yeter)
- Kaynadıktan sonra ocağı en kısığa al, kapağı kapat.
- Suyu çekince (yaklaşık 12 dk) altını kapat, üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapat, 10-15 dk dinlendir.
- Servis ederken üzerine ekstra kızdırılmış 1 kaşık tereyağı gezdirirsen, mis üzere tereyağı kokar 🔥 afiyet olsun 🩷😍
Mis Üzere Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








