Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi

Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet büyük uzunluk limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun suyu (yaklaşık 3-4 yemek kaşığı)
  • 2,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

İsteğe bağlı olarak harç için;

  • 75-100 gram ceviz kırığı atılabilir

İsteğe bağlı servis için;

  • 50 gram pudra şekeri

Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini bu sıvı karışıma ekleyerek karıştırın.
  4. Kek kalıbınızı sanayağı ile yağlayın ve un serpin sonra hamuru kek kalıbına dökün evvelden fırınınızı 100 derecede 5 dakika ısıtın.
  5. ilk 20 dakika 100 derece, sonraki 25 dakika 130 140 derecede pişirilecek
  6. Kontrol yapın son dakikalarda bıçak ile denetim edin.
  7. İlk 20- 25 dakika katiyen fırının kapağını açmayın.
  8. Piştikten sonra keki biraz dinlendikten sonra kek kalıbından çıkarabilirsiniz ve büsbütün soğuduğunda isteğe bağlı pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 😊.

Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Modificare (Çimdik) Kurabiye
El Açması Börek
Yoğurtlu Brüksel Lahanası
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Köri Soslu Leziz Makarna
Hellim Peynirli Ilık Salatası
Hdabla | © 2025 |