Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi
Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet büyük uzunluk limonun rendelenmiş kabuğu
- Yarım limonun suyu (yaklaşık 3-4 yemek kaşığı)
- 2,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
İsteğe bağlı olarak harç için;
- 75-100 gram ceviz kırığı atılabilir
İsteğe bağlı servis için;
- 50 gram pudra şekeri
Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini bu sıvı karışıma ekleyerek karıştırın.
- Kek kalıbınızı sanayağı ile yağlayın ve un serpin sonra hamuru kek kalıbına dökün evvelden fırınınızı 100 derecede 5 dakika ısıtın.
- ilk 20 dakika 100 derece, sonraki 25 dakika 130 140 derecede pişirilecek
- Kontrol yapın son dakikalarda bıçak ile denetim edin.
- İlk 20- 25 dakika katiyen fırının kapağını açmayın.
- Piştikten sonra keki biraz dinlendikten sonra kek kalıbından çıkarabilirsiniz ve büsbütün soğuduğunda isteğe bağlı pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 😊.
Mis Üzere Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












