Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet yufka
İçi için;
- 2 kg doğranmış yıkanmış ıspanak
- Yarım kg kaşar loru
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yufkanın içine sürmek için;
- Zeytinyağı
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcını bütün gereçlerini hazırlayalım.
- Bütün yufkaları üst üste orantılı bir biçimde koyup 4 eşit modül olacak halde keselim.
- Yufkalara(4e böldüğümüz için üçgen biçimini alıyor)1 tatlı kaşığı kadar yap döküp fırça ile yaydırıp 1 kepçe kadar üçgenin ortasına koyup ufak kare halde yayalım ve sırayla katlayalım.
- En son parçayı kapatmadan evvel pişirirken açılmaması için fırçada kalan yağı sürüp o halde kapatalım.
- Hepsini yaptıktan sonra dilerseniz pişirmeden dilerseniz pişirdikten sonra difrize atabilirsiniz. Ben kolay olması için pişirip difrize atıyorum.
- Tavaya azıcık yağ damlatıp gerili önlü pişirebilirsiniz.
- Pişirip difrize attıktan sonra kullanmak için difrizden çıkardığınızda fırında ısıtıp tüketebilirsiniz.
- Benim tavsiyem yalnızca gözlemeleri ayıracak kadar yani yaklaşık 10-15 dk kadar dışarda bekletip çabucak fırında ısıtmanız. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








