Mini Yoğurtlu Kek

Mini Yoğurtlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1–1,5 su bardağı un (kıvama nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

İsteğe nazaran:

  • Tarçın
  • Limon kabuğu
  • Ceviz
  • Damla çikolata
  • Rende fındık vb.

Mini Yoğurtlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta + şekeri ekleyip güzelce çırpın.
  2. Yoğurt + yağ ekleyip karıştıralım.
  3. Un, vanilin, kabartma tozunu da ekleyip kek hamuru kıvamı elde edelim.
  4. Kek harcımızı 21×21 boyutunda yağladığımız ve ya yağlı kâğıt serdiğimiz borcama aktaralım dilerseniz bu adımda üzerini süsleyebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
  6. Bu tanımı kullanarak 12 küçük dilim elde edebiliriz, siz dilerseniz bu tanımın 2 katını yahut fazlasını kullanıp daha büyük dilimler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun~!🧁🍴🎀.

Mini Yoğurtlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayram Kahvaltısı
İce Mocha Soğuk Kahve
Buzluk Kurabiyesi
Ev Yapımı Tarhana
Sebzeli Tavuk
Künefe
Hdabla | © 2025 |