Mini Poğaça
Mini Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı yağ
- 2-3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker (miktar değiştirilebilir)
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket hamur kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Mini Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemelerimizle hamurumuzu hazırlayıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamuru alıp, küçük küçük yuvarlak toplar yapıyoruz yaptığımız topları tepsimize diliyoruz, üstüne yumurta sürüp, susam ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp, küçük poğaçamızı fırına alıp 15-20 dakika pişmesini bekliyoruz şimdiden afiyet olsun🫶🏻
Mini Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







