Mini Pide

Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri

Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un uygun bir kaba alalım güzelce karıştıralım, daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim, hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurdan kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım üzerine peynir karışımından koyalım 10 dakika tepsi mayası yapalım.
  3. Sonra 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Fasülye Kavurması
Mini Ekmek Pizza
Un Kurabiyesi
İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Blenderda Portakallı Revani
Tahinli Susamlı Kek
Hdabla | © 2025 |