Mini Mini Kete Poğaça

Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yapalım 😊. Bir kaba ılık sütü, mayayı ve tuzu alıp düzgünce karıştıralım.
  2. Ardından un hariç kalan gereçleri koyup yeterlice karıştıralım.
  3. Malzemeleri iyicene karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  4. Hazır olan hamuru 30-40 dakika üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  5. İç harcını hazırlayalım 😊, tereyağında unu, un kokusu çıkana kadar ve kıvamı kum üzere olana kadar kavuralım.
  6. Hazır olan hamurdan bir kesim koparıp sıvı yağ ile elimiz yardımıyla açalım.
  7. Ardından iç harcından bir yemek kaşığı koyup hamuru ağzını kapatacak formda birbirine yapıştıralım.
  8. Hamurun birbirine yapıştığını yeterlice emin olduktan sonra hafif üzerine bastırıp fırın tepsimize yerleştirelim.
  9. Yumurta sarısını sürüp çatal yardımı ile çok bastırmadan çapraz çizik atalım.
  10. Son olarak çörekotu yahut susam ile süsleyip 150 derece fırında 25 dakika pişirelim. Kete poğaçalarımız hazır afiyet şifa olsun 💯🌸 derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 😊

Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sultan Kebabı
Poğaça Hamuruyla Bazlama
Domates Soslu Makarna
Adana Kebap
Nohut Kraker
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |