Mini Mini Kete Poğaça

Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım 😊. Bir kaba ılık sütü, mayayı ve tuzu alıp düzgünce karıştıralım.
- Ardından un hariç kalan gereçleri koyup yeterlice karıştıralım.
- Malzemeleri iyicene karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hazır olan hamuru 30-40 dakika üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- İç harcını hazırlayalım 😊, tereyağında unu, un kokusu çıkana kadar ve kıvamı kum üzere olana kadar kavuralım.
- Hazır olan hamurdan bir kesim koparıp sıvı yağ ile elimiz yardımıyla açalım.
- Ardından iç harcından bir yemek kaşığı koyup hamuru ağzını kapatacak formda birbirine yapıştıralım.
- Hamurun birbirine yapıştığını yeterlice emin olduktan sonra hafif üzerine bastırıp fırın tepsimize yerleştirelim.
- Yumurta sarısını sürüp çatal yardımı ile çok bastırmadan çapraz çizik atalım.
- Son olarak çörekotu yahut susam ile süsleyip 150 derece fırında 25 dakika pişirelim. Kete poğaçalarımız hazır afiyet şifa olsun 💯🌸 derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 😊
Mini Küçük Kete Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




