Mini Melek Kek (Angel Cake)

Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 40 gram pudra şekeri
  • 60 gram toz şeker
  • 45 gram un
  • 5 gram mısır nişastası
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığının ucuyla tuz

Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta aklarını köpüklenene kadar mikserle çırpın. Sonra tuz ve limon suyu ekleyip, yumuşak köpük olana kadar çırpın.
  2. Şekeri ve vanilyayı ekleyin. Sert köpük olana kadar çırpın.
  3. Un ve nişastayı eleyerek 2 kademede ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın (katlayın)
  4. Karışımı kaplara koyun. Sallamayın yalnızca üzerini yavaşça düzeltin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. Üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Kapları aksi çevirerek soğutun.
  5. Kaplardan çıkarıp, meyve ve dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Bu tanım taban çapı 7 cm olan 6 adet sufle kabı için. Kapları yağlamayın. Yumurta akları kaba tutunarak üst çıkıyor.

Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake Dolgulu Çikolatalı Kurabiye
Taze Börülceli Bulgur Pilavı
Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Kalpli Kurabiye (Videolu)
Çıtır Baklava
Bonibon Muffin
Hdabla | © 2025 |