Mini Kurabiyeler
Mini Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
- 80 gram bitter çikolata
Mini Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata hariç, sıvı tüm gereçleri çırpalım.
- Ardından unu denetimli bir formda ekleyelim hafif ele yapışan bir hamur olduğunda, ister damla çikolata istersenizde tablet çikolatayı bıçakla küçükleyip hamura ekleyelim.
- Çok ellemeden hafif karıştırıp.
- Hamuru 10 dk buzdolabında bekletelim.
- İri bir fındık büyüklüğünde kesimler alıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirelim.
- Parçalar küçük olduğu için 10 dk kâfi olacaktır zati içi yumuşak kalan, kurumayan bir kurabiye elde etmek istiyoruz.Afiyet olsun.
Mini Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










