Mini Hamburgerler
Mini Hamburgerler Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için:
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 50 gram yumusak tereyağı
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Hamburger köftesi için:
- 500 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı mayonez
Ekmeğin ortasına koymak için:
- Marul
- Soğan
- Kıtır soğan
- Domates
- Cheddar peyniri
Dilediğiniz öbür materyallerde kullananilirsiniz
Mini Hamburgerler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamburger ekmeği için maya ve şekeri ılık süt ile eritip geri kalan öbür materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan küçük yuvarlak bezeler yapın.
- Bezeleri tepsiye dizip üzerlerine hafif bastırın.
- Temiz bir mutfak bezi ile üzeri kapalı olarak 30 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarisi sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin.
- Ekmekler pişerken köfteyi hazırlayın bunun için köfte gereçlerini bir kabın içine koyun ve yeterlice yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymayı istediğiniz büyüklükte eşit modüllere bölün. (ben hamburger ekmeğinden biraz büyük yaptım zira pişirince köfteler küçülüyor).
- Kıyma modüllerini streçfilm serilmiş kavanoz kapağının üzerine bastırarak hal verin. (böyle kolay ve kalınlığı eşit oluyor).
- Köfteleri kızartmak için tavayı ocağa koyup kızdırın (yağ kullanmıyoruz). Tavanın güzelce kızdığından emin olduktan sonra köfteleri içine koyup kızartın.
- Hamburger ekmeklerini ortadan kesip her iki tarafınada sos sürün.
- Arasına dilediğiniz gereçlerden koyun.
- Köfteleri tavadan almadan yaklaşık 1 dakika evvel üzerine peynir koyun ve erimeye başladığı anda ekmeğin alt tarafının üzerine koyup üst tarafıyla birleştirip servis edin.
Mini Hamburgerler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















