Mini Bazlama

Mini Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü bir halde ekleyelim hamur yumuşak olacak)

Mini Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaseye süt ,maya ve şekeri alıp 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Sonra öbür gereçleri ekleyip bir saat kadar dinlendirelim.
  3. Sonra hamurumuzu bezelere ayırıp üzerini bir örtüyle kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
  4. Süre bitince bir elimiz büyüklüğünde açıp evvelden ısıtılmış tavada pişirelim.

Mini Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurmalı Çilekli Milkshake
Kayısılı Üzümlü Kurabiye
Ev Yapımı Pizza
Haşhaşlı Revani
Mandalinalı Cheesecake
Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)
Hdabla | © 2024 |