Mini Bazlama

Mini Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü bir halde ekleyelim hamur yumuşak olacak)
Mini Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye süt ,maya ve şekeri alıp 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Sonra öbür gereçleri ekleyip bir saat kadar dinlendirelim.
- Sonra hamurumuzu bezelere ayırıp üzerini bir örtüyle kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
- Süre bitince bir elimiz büyüklüğünde açıp evvelden ısıtılmış tavada pişirelim.
Mini Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
