Mini Avcı Böreği

Mini Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6adet)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İç materyal için;

  • 400gr kadar kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 çay bardağı sıcak su bulguru ıslamak için 1 soğan
  • 1 adet kapya
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 avuç doğranmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber

Börekleri bulamak için;

  • 1 adet yumurta
  • 6-7 yemek kaşığı süt
  • Galeta unu

Mini Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulguru ıslıyoruz, soğanı ince doğrayıp tencereye alıyoruz biraz kavuruyoruz, kıymayı ek edip devam kavuruyoruz, kapyayı ekleyip devam kavuruyoruz, 1 yemek kaşığı salçayı ek edip devam kavuruyoruz,.
  2. Islanan bulgurları ek ediyoruz, cevizi ve baharatlatı ek ediyoruz, maydanozu ek edip güzelce karıştırıyoruz,.
  3. Yufkayı tezgaha serip üzerine yağlı su karışımından sürüyoruz ve ikinci yufkayı üzerine seriyoruz, 16 eşit üçgen kesime kesip harcdan koyup sarıyoruz, bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapıyoruz.
  4. Sardığımız yufkaları evvel yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine alıyoruz, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz, isterseniz yağda kızartabilirsiniz.
  5. Ben sardıktan sonra yumurta ve galetaya bulamadan dondurucuya kaldırdım, pişireceğim vakit oda sıcaklığına gelince yumurta ve galeta ununa bulayıp pişiriyorum.

Mini Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
Spoonful
3 Malzemeyle 10 Dakikada Tatlı Krizi Çözümü| Milföyden Tatlı Kup (Videolu)
Mozaik Pasta
Cevizli Tahinli Kurabiye
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |