Mini Avcı Böreği
Mini Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yufka (6adet)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
İç materyal için;
- 400gr kadar kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 çay bardağı sıcak su bulguru ıslamak için 1 soğan
- 1 adet kapya
- 1 tutam maydanoz
- 1 avuç doğranmış ceviz
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
Börekleri bulamak için;
- 1 adet yumurta
- 6-7 yemek kaşığı süt
- Galeta unu
Mini Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bulguru ıslıyoruz, soğanı ince doğrayıp tencereye alıyoruz biraz kavuruyoruz, kıymayı ek edip devam kavuruyoruz, kapyayı ekleyip devam kavuruyoruz, 1 yemek kaşığı salçayı ek edip devam kavuruyoruz,.
- Islanan bulgurları ek ediyoruz, cevizi ve baharatlatı ek ediyoruz, maydanozu ek edip güzelce karıştırıyoruz,.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine yağlı su karışımından sürüyoruz ve ikinci yufkayı üzerine seriyoruz, 16 eşit üçgen kesime kesip harcdan koyup sarıyoruz, bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapıyoruz.
- Sardığımız yufkaları evvel yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine alıyoruz, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz, isterseniz yağda kızartabilirsiniz.
- Ben sardıktan sonra yumurta ve galetaya bulamadan dondurucuya kaldırdım, pişireceğim vakit oda sıcaklığına gelince yumurta ve galeta ununa bulayıp pişiriyorum.
Mini Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















