Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında)
Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 4 yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
İçine;
- 1 kase lor
- Yarım kase rendelenmiş kaşar
- Yarım bağ doğranmış maydanoz
Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce çırpma kabına sos gereçlerini alıp karıştırıyoruz. Lor rendelenmiş kaşar ve doğranmış maydanozları bir kabın içinde karıştırıyoruz. Ben fırın tepsisi kullandım.
- 5 adet milföyü tepsinin tabanına nazaran yan yana birleştirip açıyoruz. Yağlı tepsiye seriyoruz.
- Bir kepçe sostan döküyoruz.
- 1 adet yufkayı bütün olacak halde tepsiye yayıyoruz.
- 1 adet yufkayı ince şeritler halinde kesip içine döşüyoruz.
- Bir kepçe sostan döküyoruz.
- İnce şeritler halinde kesilmiş 1 adet yufka daha döşeyip de 1 kepçe sos döküyoruz.
- Lorlu karışımdan serpiyoruz.
- Diğer kalan 2 adet yufkayı da birebir halde döşüyoruz.
- En son kalan 5 adet milföyü de birleştirip tepsinin büyüklüğüne nazaran ayarlayıp yerleştiriyoruz.
- İstediğimiz halde dilimleyip kalan sosu üzerine döküyoruz.
- Üzerine susam serpiyoruz. 200 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











