Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında)

Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı süt

İçine;

  • 1 kase lor
  • Yarım kase rendelenmiş kaşar
  • Yarım bağ doğranmış maydanoz

Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce çırpma kabına sos gereçlerini alıp karıştırıyoruz. Lor rendelenmiş kaşar ve doğranmış maydanozları bir kabın içinde karıştırıyoruz. Ben fırın tepsisi kullandım.
  2. 5 adet milföyü tepsinin tabanına nazaran yan yana birleştirip açıyoruz. Yağlı tepsiye seriyoruz.
  3. Bir kepçe sostan döküyoruz.
  4. 1 adet yufkayı bütün olacak halde tepsiye yayıyoruz.
  5. 1 adet yufkayı ince şeritler halinde kesip içine döşüyoruz.
  6. Bir kepçe sostan döküyoruz.
  7. İnce şeritler halinde kesilmiş 1 adet yufka daha döşeyip de 1 kepçe sos döküyoruz.
  8. Lorlu karışımdan serpiyoruz.
  9. Diğer kalan 2 adet yufkayı da birebir halde döşüyoruz.
  10. En son kalan 5 adet milföyü de birleştirip tepsinin büyüklüğüne nazaran ayarlayıp yerleştiriyoruz.
  11. İstediğimiz halde dilimleyip kalan sosu üzerine döküyoruz.
  12. Üzerine susam serpiyoruz. 200 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

Milföylü Yufka Böreği (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chia Puding
İpek Gibi Kıvamı İle Spoonful Tarifi
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Muska Şekli Pırasa Dolması
Tarçınlı Havuçlu Cevizli 1 Yumurtalı Kek
Ev Usulü Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |