Milföylü Soğuk Baklava

Milföylü Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tüm modül milföy
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İçine serpmek için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Nesquik

Milföylü Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti yapacağız su ,şeker ve sütü ocağa alalım kaynayana kadar bekleyelim.
  2. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Yağı eritelim. Milföyü küçük kare borcama 2 modül dizelim.
  4. Sonra milföyün üstüne tereyağı gezdirelim ve cevizi serpelim.
  5. En son olarak kalan 2 büyük parçayı cevizlerin üstüne koyalım ve keselim kalan yağı üstüne sürelim.
  6. 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen tatlıyı 5 dk soğumaya bırakalım ve şerbeti dökelim.
  8. Dinlendirelim ve üstüne nesquik serpiştirelim.

Milföylü Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Kakaolu Kek
Donut
Pancar Shot
Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği
Zeytinyağlı Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2025 |