Milföy’den Poğaça

Milföy’den Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
İç gereci:
- 5 kol maydanoz
- 150 gr yumuşak peynir
Milföy’den Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföyü buzluktan çıkarıyoruz yumuşamasını bekliyoruz, ben 15 dk bekledim.
- Peyniri doğruyoruz küp halde ( isterseniz rendeleyin).
- Maydanozları ince ince doğrayıp, peynir ile karıştırıyoruz iç harcı.
- Milföyleri 4 e bölüyoruz küçük olacak formda.
- Pekmez ile suyu karıştırıyoruz.
- Susamı farklı yere koyuyoruz.
- Kestiğimiz milföylerin içine iç harcı koyuyoruz öbür kestiğimiz milföyü üstüne koyuyor pekmeze batırıyoruz ,üst tarafı sonra susama batırıyoruz. Tepsiye bu türlü diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece olan fırınımıza benim fırınımda denetimli 10 dakika da oldu. Üstü kızarınca kabarınca almanızı öneriyorum.
Milföy’den Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



