Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)

Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük milföy hamuru
İçi harcı için;
- 5-6 adet orta uzunluk patates
- 1 tane büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber (tatlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yeterince tuz
- Zeytin yağı
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Susam
- Çörek otu
Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayıp kabuğunu soyalım. Uygun bir kaseye alıp çatal yardımıyla ezdirelim (ben daha pürüzsüz olması için rendeledim)
- Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanı zeytin yağında kavuralım. Salçayı, toz biberi ve pulbiberide ekleyip kavurmaya devam edelim, ocaktan alalım ve ezdiğimiz patateslerin üzerine ekleyelim. Tuzunu ,kekiği ekleyip güzelce karıştıralım. (baharatları damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet milföy hamurunu tezgaha koyup ve iç harcını milföy hamurunun üzerine yaydıralım. Öteki hamuru üstüne koyup, düzgünce bastıralım.
- Hamuru şeritler halinde keselim ve şeritleri rulo üzere saralım. Ruloları elimizle bastıralım. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımından sürelim. Susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim. 10-15 dakikalık dinlenme müddetinin akabinde servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ❤️
Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













