Milföy Tatlısı

Milföy Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar paketten çıkarın)
  • 1 paket toz şanti
  • 200 gram çilek (istediğiniz rastgele bir meyve de kullanabilirsiniz ben milföye en çok çilek yakıştırıyorum)

Milföy Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şantimizi hazırlayıp dolaba koyuyoruz.
  2. Daha sonra milföyleri  ikiye ayırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana ve kabarana kadar 180 derecede alt üst ayarda pişiriyoruz.
  4. Daha sonra pişen milföyleri fırından çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz ve hazırladığımız şantiyi bir sıkma poşeti yardımıyla içine sürüyoruz ve şantinin üstüne çilekleri diziyoruz ve daha sonra milföyün üstünü kapatıyoruz.
  5. Son olarak üzerine pudra şekerini serpişritiyoruz ve tekrar şanti sürüp üstüne tekrar çilek koyuyoruz. Milföy tatlımız hazır, afiyet olsun 🌸.

Milföy Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani
Havuç Reçeli (İzmir Usulü)
Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Sucuk İskender
Mis Gibi Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |