Milföy Tatlısı
Milföy Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar paketten çıkarın)
- 1 paket toz şanti
- 200 gram çilek (istediğiniz rastgele bir meyve de kullanabilirsiniz ben milföye en çok çilek yakıştırıyorum)
Milföy Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şantimizi hazırlayıp dolaba koyuyoruz.
- Daha sonra milföyleri ikiye ayırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana ve kabarana kadar 180 derecede alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Daha sonra pişen milföyleri fırından çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz ve hazırladığımız şantiyi bir sıkma poşeti yardımıyla içine sürüyoruz ve şantinin üstüne çilekleri diziyoruz ve daha sonra milföyün üstünü kapatıyoruz.
- Son olarak üzerine pudra şekerini serpişritiyoruz ve tekrar şanti sürüp üstüne tekrar çilek koyuyoruz. Milföy tatlımız hazır, afiyet olsun 🌸.
Milföy Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













