Milföy Şeritli Çıtır Börek
Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (ben buğday nişastası kullandım,mısır da olur)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Peynirli iç harcı için:
- 1 büyük dilim peynir
- Maydanoz
Sosis iç harcı için:
- 3-4 büyük sosis
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
- 4 adet kare milföy
Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kabın içine sıvı yağ,un,nişasta ve sirkeyi koyup karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha serelim ve yufkaların her yerine gelecek biçimde soslayıp evvel dört modüle daha sonra da her parçayı dörde keserek yaklaşık 16 üçgen kesim elde edelim.
- Her bir modülün geniş kısmına hazırlamış olduğumuz iç harçtan koyarak kalem böreği formunda saralım.
- Milföy hamurunu un serptiğimiz tezgahta biraz incelterek ince ince şeritler keselim ve böreklerin üzerine saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş olan tepsimize üzerlerine yumurta sarısı da sürerek evvelce ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















