Milföy Şeritli Çıtır Börek

Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (ben buğday nişastası kullandım,mısır da olur)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Peynirli iç harcı için:

  • 1 büyük dilim peynir
  • Maydanoz

Sosis iç harcı için:

  • 3-4 büyük sosis
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı
  • 4 adet kare milföy

Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kabın içine sıvı yağ,un,nişasta ve sirkeyi koyup karıştıralım.
  2. Yufkayı tezgaha serelim ve yufkaların her yerine gelecek biçimde soslayıp evvel dört modüle daha sonra da her parçayı dörde keserek yaklaşık 16 üçgen kesim elde edelim.
  3. Her bir modülün geniş kısmına hazırlamış olduğumuz iç harçtan koyarak kalem böreği formunda saralım.
  4. Milföy hamurunu un serptiğimiz tezgahta biraz incelterek ince ince şeritler keselim ve böreklerin üzerine saralım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş olan tepsimize üzerlerine yumurta sarısı da sürerek evvelce ısıtılmış 200 derecede pişirelim.

Milföy Şeritli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Jöle (Hazır Tatlı, Sunum Fikri)
Yaz Salatası
Tam Ölçülü Tam Kıvamında Kırmızı Mercimek Köftesi
Etsiz Çiğ Köfte
Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır
Hünkar Beğendi
Hdabla | © 2025 |