Milföy Kebap

Milföy Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı soda
  • 2 çay bardağı ekmek içi

Mantı için;

  • 1 paket milföy

Üzeri için;

  • Süzme yoğurt

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Milföy Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, soğan, karabiber ,tuz, kimyon, yumurta ,soda ,karbonat ekmek içi güzelce yoğurun.
  2. Ceviz biraz ufak toplar yapalım dinlensin.
  3. 10 dakika milföy şerit halinde keselim ben 3 şerit kestim.
  4. Arasına köfte koyup rulo olarak saralım.
  5. Çöp şiş takalım. Ortasını çok sıkıştırma boşluk kalsın. Hoş kızarsın tepsiye dizelim.
  6. Üzerine tereyağı sürelim.
  7. 180 dc fırında 25 dakika denetimli pişirin ben tereyağı erittim.
  8. Önce milföy sürdüm. Kalanına sos yaptım sos salçasını koyun kavurun.
  9. 1 su bardağı kadar su ekleyin salçayı az açın.
  10. Süzme yoğurt eşliğinde üzerine sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Milföy Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Red Velvet
Affogato
Rizemin Karalahana Yemeği
Gece Maması
Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali
Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası
Hdabla | © 2025 |