Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği

Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için bir tavaya sıvı yağ koyun, akabinde kuşbaşı doğranmış tavukları koyup tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Ardından yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun, akabinde salçayı, tuz ,suyunu süzdüğünüz garnitürü ve baharatları ekleyip bir kaç dakika kavurun sonra ocaktan alın 5 dakika soğumasını bekleyin.
  3. Tezgaha bir adet milföy hamuru koyup merdane ile biraz inceltin büyütün.
  4. Hamurun tam ortasına iki yemek kaşığı hazırladığınız tavuklu harçtan koyun dört köşeyi iç harcın üstünde birbirinin üstüne gelecek formda kapatın .
  5. Zarf biçiminde kapatın sonra karşıt çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun kalan milföy hamurlarına tıpkı süreçleri yapın.
  6. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  7. 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Köftesi
Fındıklı Çiğ Köfte
Fırında Fit Elma Tatlısı
Kıymalı Muska Böreği
Oreo Krema Dolgulu Kurabiye
Ekşili Köfte
Hdabla | © 2025 |