Milföy Çıtırlığında İçli Kete

Milföy Çıtırlığında İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tuz
Hamura sürmek için;
- 4 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
- 2 yumurta sarısı (beyazını hamurun içine koyabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Milföy Çıtırlığında İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım. Hamuru yapacağımız kaba un hariç tüm gereçleri koyup uygunca karıştıralım.
- Ardından unu denetimi bir halde koyup yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra 30-40 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan avuç içi büyüklüğünde kesimler koparıp beze haline getirelim. 📌 ben 20 beze yaptım.
- Beze olan hamuru 10-15 dakika kadar daha dinlendirmeye bırakalım.
- Ketenin içinin yapalım: tereyağında unu, un kokusu çıkana kadar ve kıvamı kum üzere olana kadar kavuralım.
- Hazır olan hamuru oklava yardımıyla nişasta ve unu karıştırıp büyük ince bir hamur açalım.
- Açtıktan sonra iki üç yemek kaşığı tereyağı döküp her tarafına sürelim.
- Sürdükten sonra iki tarafını üst üste gelecek biçimde koyup dikdörtgen bir hamur elde edelim.
- Ardından iki tarafını katlayıp kare bir hale getirip 1 yemek kaşığı tereyağı döküp akabinde iç harcı koyalım.
- İç harcı koyduktan sonra dört bir ucunu bir ortaya getirip kapatalım.
- Hazır olan keteyi tepsiye dizip hazırladığımız yumurtalı sosu sürelim.
- Son olarak 150°dc fırında 20 pişirelim. Her bir tepsi için pişme müddeti 25-30 dakika ortası.Ketemiz hazır afiyet olsun. 💯.
Milföy Çıtırlığında İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










