Milföy Çanağında Salata

Milföy Çanağında Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Közleme yoğurtlu salata için;

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Milföy Çanağında Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Közleme için patlıcan ve kapyaları ocakta közleyip poşete alalım(daha kolay soyulmasını sağlar).
  2. Ardından güzelce temizleyip kaseye alalım.
  3. İnce kıyılmış dereotu, sarımsaklı yoğurtu ekleyip karıştıralım.
  4. Milföy çanak için;Milföyü tezgaha alalım.
  5. 4 e kesip merdaneyle hafif açalım hamuru.
  6. Çay bardağını yağlayıp milföyü görseldeki üzere bardağa saralım.
  7. Yumurta sarısı ve susama bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim.
  8. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkan çanaklar gereğince soğuyunca bardaktan çıkarıp salatayı içerisine dolduralım. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.Afiyet olsun 😍.

Milföy Çanağında Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Salatası (Zerzavat) Antakya Usulü
Kavonozda Porsiyonluk Kek
Sebze Garnitürlü, Kuru Üzümlü Kuskus
Porsiyon Bisküvi (Fakir) Pastası Tarifi
Sufle
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |