Milföy Baklava

Milföy Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 250 gram kırık ceviz

Şerbeti için;

  • 3 bardak şeker isteğe nazaran 4 bardak da olabilir
  • 4,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Milföy Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; Tencereye şeker ve suyu ekleyelim kaynarken 3-4 damla limon suyu ekleyelim ve kısık ateşte 20 dk daha kaynatalım.
  2. Bir tepsiyi yağlıyalım ve milföyleri oklava ile biraz açalım, tepsimize nazaran iki katta bi ceviz koyalım en üste yağımızı döküp istediğiniz formda dilimleyelim.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
  4. Fırından çıkan tatlıya soğuk olan şerbeti ekleyip 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Milföy Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli
Pizza Tadında Krep
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Kapya Biber Turşusu
Soslu Biber Turşusu
Havuç Mücver
Hdabla | © 2025 |