Milföy Baklava

Milföy Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 250 gram kırık ceviz
Şerbeti için;
- 3 bardak şeker isteğe nazaran 4 bardak da olabilir
- 4,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Milföy Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; Tencereye şeker ve suyu ekleyelim kaynarken 3-4 damla limon suyu ekleyelim ve kısık ateşte 20 dk daha kaynatalım.
- Bir tepsiyi yağlıyalım ve milföyleri oklava ile biraz açalım, tepsimize nazaran iki katta bi ceviz koyalım en üste yağımızı döküp istediğiniz formda dilimleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk olan şerbeti ekleyip 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Milföy Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
