Miflöylü Yufkalı Börek
Miflöylü Yufkalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet kare milföy hamuru
- 2- 3 adet hazır yufka
Sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 şişe maden suyu
Peynirli iç harcı için;
- 150 gram lor
- 150 gram kaşar ya da beyaz peynir
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı iç harç için ;
- 300 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 gram peynir ya da lor
Miflöylü Yufkalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsiyi yağladıktan sonra milföyleri aralıksız tepsiye diziyoruz, ortalarında boşluk kalmasın gerekirse elimizle biraz incelterek yerleştiriyoruz ya da merdane ile açarak inceltip yerleştiriyoruz,.
- Ben alt kata 8 adet milföyü incelterek kullandım ,bir yufkayı tepsinin kenarlarından sarkıtarak milföylerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Her yerini sosluyoruz ,diğer yufkayıda tepsinin içine yerleştirip sosluyoruz .
- Araya istediğimiz harcı peynirli, ıspanaklı harç ya da istediğiniz rastgele bir börek iç harcını yerleştiriyoruz, tekrar sosumuzdan üzerine gezdiriyoruz.
- 2. Yufkayı da iç harcımızın üzerine döşeyip sosluyoruz tepsinin kenarlarından sarkan yufkamızı kapatıyoruz yeniden her yerini sosluyoruz .
- En üstte kalan 12 milföy hamurunu diziyoruz miflöyleri ikiye kesiyoruz istersek bu biçimde dikdörtgen 24 adet börek çıkacak formda kesilir ya da köşeden köşeye üçgen biçimde de kesilebilir.
- Sos için; süt maden suyu yumurta yağı güzelce karıştırılarak hazırladığımız sostan geriye kalan da böreğin üzerine dökülür bir gece buzdolabında bekletilir. Ya da en az 2-3 saat bekletilmelidir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında alt- üst ayarında kızarana kadar denetimli formda 30-35 dakika pişirilir, bu esnada kapak açılmamaya dikkat edilmeli zira miflöyler sönebilir .
- 20 dakika sonra fırın ayarını 180 dereceye düşürerek pişirmeye devam edilmeli sıcak ılık soğuk servis edilebilir afiyet olsun 💙
Not ;ölçü yarıya indirilerek dikdörtgen borcama yapılır.
Miflöylü Yufkalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









