Midye Börek

Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yufka
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 küp beyaz peynir
- 2 haşlanmış patates
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları üçgen halde katlayıp kesiyoruz. Kestiğimiz yufkaları ıslatmak için bir su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, kabartma tozu, tuzu ve yumurtayı karıştırıp üzerine sürelim.
- Daha sonra üçgenin sivri olan kısmından üste yanlışsız toplar formda katlayarak biriktirelim iki uzun ucu aşağıda birleştirelim birleştirdiğimiz kısma peynirli yahut patatesli iç harcı koyup, üste gerçek katlayalım karşıt çevirip tepsiye dizelim.
- Daha sonra kalan sosu böreklerin üzerine gezdirip 1 adet maden suyunu azar azar üzerlerine dökelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






