Midye Börek

Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yaş yufka
İç harcı için;
- 2-3 adet patates haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı kabahati yağ
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik iç harcını hazırlayalım; soğan ince ince küp halinde doğranır sıvı yağda kavrulur.
- Üzerine tereyağ eklenir, haşlanmış patates eklenir, tuz karabiber eklenir ve patatesler ezecek yardımı ile güzelce ezilip karıştırılır, kenara alınır.
- Böreğin sosu için; tereyağ tavada eritilir üzerine sıvı yağ eklenir. Farklı bir kaba 1 yumurta kırılır.
- Un eklenir, erittiğimiz yağ karışımı eklenir, soda eklenir düzgünce çırpılır.
- Tezgaha 3 yufka serilip artı formunda kesilir.
- Kesilen üçgen kesime sostan çokça sürülür.
- Geniş tarafının tam orta kısmına baş parmağınızı getirip yufkayı ileri yanlışsız ittirip büzelim.
- Kenarlarını birbiri üstüne getirip baş tarafa harçtan koyalım ve toparlayarak saralım. Direk biçim alıyor aslında.
- Şekil verilen börekler fırın tepsisine alınıp üzerlerine yumurta sarısı, sıvı yağ karışımı sürülür ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










