Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye

Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 250 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı yahut yarım çay kaşığı tarçın (hamurun tadının acı olmayacak biçimde denetimli koyun lütfen)
- 3,5-4 su bardağı un ( hamur kulak göğsü kıvamında olmalı)
- İsterseniz 1 paket vanilya
Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını yahut margarini derin bi kaba alıyoruz.
- Ardından pudra şekerini koyup biraz yoğuralım.
- 1 yumurta koyduktan sonra yeniden biraz yoğurup üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam edelim. (hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmasına dikkat edelim. )
- Yarım çay kaşığı tarçını da ekleyip yoğuralım. (isterseniz siz vanilya koyun).
- Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra kabın ağzını streçleyerek buz dolabına koyalım ve 1-2 saat dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamuru alıp oklava yardımı ile 1. 5 cm yüksekliği olacak formda açıp kalıplarla kısmını yapıyoruz.
- Tepsiminize yağlı kağıt koyup üzerine dizip 175 derece evvelden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
- Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- O sırada şeker hamurlarını biraz el ısımla yumuşatıp açmaya başlıyorum. (kolay açılması için birazcık nişasta kullanıyorum. )
- Sonra kalıplarla kestiğim şeker hamurlarını kurabiyelerime yapıştırmak için yanda hazırladığım azıcık su ve bal karışımını sürerek yapıştırıyorum.
- Süsleme işim bittikten sonra yeniden buzdolabına koyup 30-40dk bekletip biraz donmasını bekliyorum.
- Buzdolabından çıkarıp poşetleme kısmını yapıyorum. Ve yine buzdolabına koyuyorum.
- Servis vakti yarımsaat evvel buzdolabından çıkartıp sunumları hazırlıyorum. Şimdiden ellerinize sıhhat 🌸.
Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

