Mezgit Tava

Mezgit Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg mezgit
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mezgit Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mezgitleri güzelce ayıklayıp içinde havyarı olanları parçalamadan ayırıp, bir kaseye alıyoruz,.
- Ayıkladığımız balıkları tek tek güzelce yıkıyoruz. Hayvyarları bir süzgece alıp, sudan geçiriyoruz.
- Bir derin tabakta mısırunu ve tuzu karıştırıp balıkları buluyoruz.
- Yapıştırmayan çevirme kapaklı balık tavasını biraz yağlayıp, balıkları yerleştiriyoruz. Orta ateşte bir yüzünü kızartıyoruz (yaklaşık on dk)
- Çevirme kapağıyla çevirip başka tarafı da kızartıyoruz.
- Çevirme kapağını tavaya kapatıp çevirirken tavadaki yağı bir kaseye alıyorum balıkları çevirdiğimde tavanın içine tekrar o yağı ekleyip kızartmaya devam ediyorum.
- Diğer tarafı da kızardıktan sonra kapakla birlikte balıkları yağını süzüp tabağa alıyoruz.
- En son mısırununa buladığımız havyarlarını da artlı önlü 5 dk kadar pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😋
Mezgit Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













