Meyveli Yaş Pasta
Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır kakaolu yahut sade pasta tabanı (2 ya da 3 katlı)
- 1 paket hazır kakaolu pastacı kreması (paketteki süt ölçüsüne nazaran hazırlanacak)
- 1 su bardağı süt (pasta tabanını ıslatmak için)
- Mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi vb.)
- 1 paket kremşanti (1 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak)
İsteğe bağlı:
- Çikolata rendesi
- Fındık parçaları
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastacı kremasını hazırla paketin üzerindeki talimatlara nazaran kakaolu pastacı kremasını süt ile çırp. Buzdolabında biraz dinlenmeye bırak.
- Kremşantiyi hazırla 1 paket kremşantiyi soğuk süt ile çırp, dolapta beklet.
- Pasta tabanını ıslat servis tabağına birinci katı koy. Üzerine 3-4 yemek kaşığı süt gezdir.
- Katları oluştur birinci kata pastacı kremasından çokça sür, doğranmış meyveleri yerleştir. İkinci katı koy, sütle ıslat, yeniden krema ve meyve ekle. Son katı ekleyip, ıslattıktan sonra kalan pastacı kremasını pastanın üzerine ve kenarlarına sür.
- Süsleme pastanın üzerine kremşanti ile desen yapabilirsin. Meyveler, çikolata rendesi yahut fındık modülleri ile süsle.
- Dinlendirme buzdolabında en az 2-3 saat, mümkünse bir gece beklet. ⸻ 💡 İstersen pastacı kremasına ufak kesim çikolata yahut fındık kırığı da ekleyebilirsin, hem dokusu hem tadı efsane olur.
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







