Meyveli Tart

Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri ölçüde un (bu ortada unu çoklukla ölçmem büsbütün göz kararı yaparım bu hamurumda da ne az ne çok un kullandım yani hamurum ele yapışmayan katı bir hamur)

Meyveli harcı için;

  • 300 gram yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/3 çay bardağı su

Üzerine serpmek için;

  • 1 tatlı kaşığı  pudra şekeri

Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yaban mersinini, toz şeker ve 1/3 çay bardağı suyu tenceremize koyup pişirelim. Yaban mersini hafif suyunu saldıktan sonra tekrar çektiğinde ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurma kabımıza tart materyallerimizi alıp yeteri ölçüde un eği ile çok yumuşak ya da çok katı olmayan ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzu 10 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis tabağından biraz büyükçe açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize koyalım pişirmiş olduğumuz yaban mersinli harcımızı üzerine yayalım.
  4. Hamurumuzu kenarından 2 parmak kadarını  harcın  üzerine  kıvıralım.
  5. Fırını ısıtmadan 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda turtamızın hamuru kızarıncaya kadar pişirelim çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.
  6. Soğumuş olan turtamızın üzerine pudra şekerimizi de serpip servis yapalım. Afiyet olsun.

Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia
Tahinli Kurabiye
Tutmaç Çorbası
Beyaz Lahana Sarması
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Kumpir (En Kolayından)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet