Meyveli Tart

Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeteri ölçüde un (bu ortada unu çoklukla ölçmem büsbütün göz kararı yaparım bu hamurumda da ne az ne çok un kullandım yani hamurum ele yapışmayan katı bir hamur)
Meyveli harcı için;
- 300 gram yaban mersini
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/3 çay bardağı su
Üzerine serpmek için;
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yaban mersinini, toz şeker ve 1/3 çay bardağı suyu tenceremize koyup pişirelim. Yaban mersini hafif suyunu saldıktan sonra tekrar çektiğinde ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabımıza tart materyallerimizi alıp yeteri ölçüde un eği ile çok yumuşak ya da çok katı olmayan ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu 10 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis tabağından biraz büyükçe açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize koyalım pişirmiş olduğumuz yaban mersinli harcımızı üzerine yayalım.
- Hamurumuzu kenarından 2 parmak kadarını harcın üzerine kıvıralım.
- Fırını ısıtmadan 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda turtamızın hamuru kızarıncaya kadar pişirelim çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğumuş olan turtamızın üzerine pudra şekerimizi de serpip servis yapalım. Afiyet olsun.
Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





