Meyveli Pastam
Meyveli Pastam Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 6 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
Krema için:
- 3 kutu krema
- 3 paket sıkılaştırıcı toz
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Tereyağlı krema için:
- 250 gram tereyağı
- 200 gram pudra şekeri
- 1- 2 yemek kaşığı süt
- Gıda boyası
Meyveli Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pandispanyayı hazırlayalım. 6 yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- İçine öbür materyalleri ekleyip devam çırpalım. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim ve 175 derecede pişirelim.
- Kremayı hazırlayalım. Krema gereçlerinin hepsini sertleşene kadar çırpalım ve buzdolabına koyalım.
- Tereyağlı kremayı hazırlayalım. Birinci olarak tereyağını düzgünce çırpalım. Sonra pudra şekerini ekleyim düzgünce yedirelim.
- Daha sonra 1 yemek kaşı süt ekleyelim ve çırpalım. Kıvamına nazaran yetmezse bir kaşık daha ekleyelim. Sonra dilerseniz besin boyası damlatın.
- Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan kesin.
- Arasına tereyağlı krema sürün ve öbür pandispanya hamurunu üzerine koyun. Üzerini kremayla ve meyvelerle dilediğiniz formda süsleyin.
- Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Deneyeceklere afiyet olsun.
Meyveli Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













