Meyveli Pasta
Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığı ucunda tuz
Pasta kreması:
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sade kremşanti
İçine koymak için;
- Antep fıstığı kreması ve kadayıf karışımı
- Ganaj
- Çilek
- Muz
Keki ıslatmak için;
- Süt
Diş sıvaması için;
- 2 paket çilekli kremşanti
- 2 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
- Çilek
- Muz
- Nektari
- Erik
Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lk olarak fırını 170 derece alt-üst ayarda çalıştıralım. Fırın ısınırken pandispanyamızı yapalım.
- Yumurtaların akı ve sarısını ayıralım şekerin yarısını yumurta akına yarısını yumurta sarısına ekleyelim.
- Yumurta akına tuzu ekleyip traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım ve kenara alalım.
- Yumurta sarısına kalan şekeri ve vanilini ekleyip çırpalım.
- Çırparken yavaş yavaş sıcak suyu ekleyelim.
- Daha sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
- Yumurta aklarının yarısını karışıma ekleyip spatula ile yavaşça alttan üstte olacak biçimde karıştıralım.
- Geriye kalan yumurta aklarınıda ekleyip yeniden birebir formda karıştıralım.
- Pişireceğimiz kalıba hazırladığımız hamuru dökelim.
- Bıçak yada çöp ile hava kabarcıklarını alalım.
- Önceden ısıttığımız fırında pişirelim. (50 dakikada pişti) fırından çıkarınca tele karşıt çevirip soğutalım. Pandispanyamız hazır. 😊.
- Pasta kreması için süt, nişasta,un yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alalım.
- Vanilin ve tereyağını ekleyelim.
- Bir kaba alıp üzerine streç ile örtelim.
- Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabinda bekletelim.
- Kullanacağımız vakit kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım. Çok katı olursa süt yahut krema ile kıvamını ayarlayalım.
- Şimdi birleştirme vakti 😊 pandispanyayı 4 kesime ayıralım.
- Hazırlayacağımız tepsinin orta kısmına biraz pasta kreması sıkıp pandispanyanın 1 kesimini koyalım.
- Şekerli süt ile ıslatalım.
- Kenar kısımlarını yüksek olacak biçimde pasta kreması koyalım.
- Orta kısma antep fıstığı koyup üzerine çikolatalı ganajdan dökelim.
- Pandispanyanın öteki kesimini koyup tekrar süt ile ıslatalım. Yeniden tıpkı halde pasta kreması koyup orta kısmına çilek-muz modüllerini koyalım.
- Üzerine ganaj koyup son pandispanya parçasınıda koyalım.
- Ben 3 modül pandispanya kullandım, siz 4’lü yapabilirsiniz👍 üzerini örtüp 1 gece dolapta dinlendirelim.
- 1 poşet kremşantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpıp pastamızın birinci sıvasını yapalım.
- Çiçek biçiminde olacağı için pastamızı belirlediğim yerden kesiyorum.
- Çiçek hali veriyorum. 1-2 saat dinlendirip yeniden 1 çay bardağı soğuk süt ile çırptığımız kremşanti ile güzelce sıvayalım.
- Yumurta fırçası ile form verip üst kısma meyveleri yerleştirelim. Pastamız hazır👍 afiyet olsun 🥰.
Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















