Meyveli Pasta

Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığı ucunda tuz

Pasta kreması:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade kremşanti

İçine koymak için;

  • Antep fıstığı kreması ve kadayıf karışımı
  • Ganaj
  • Çilek
  • Muz

Keki ıslatmak için;

  • Süt

Diş sıvaması için;

  • 2 paket çilekli kremşanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt

Üzeri için:

  • Çilek
  • Muz
  • Nektari
  • Erik

Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lk olarak fırını 170 derece alt-üst ayarda çalıştıralım. Fırın ısınırken pandispanyamızı yapalım.
  2. Yumurtaların akı ve sarısını ayıralım şekerin yarısını yumurta akına yarısını yumurta sarısına ekleyelim.
  3. Yumurta akına tuzu ekleyip traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım ve kenara alalım.
  4. Yumurta sarısına kalan şekeri ve vanilini ekleyip çırpalım.
  5. Çırparken yavaş yavaş sıcak suyu ekleyelim.
  6. Daha sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  7. Yumurta aklarının yarısını karışıma ekleyip spatula ile yavaşça alttan üstte olacak biçimde karıştıralım.
  8. Geriye kalan yumurta aklarınıda ekleyip yeniden birebir formda karıştıralım.
  9. Pişireceğimiz kalıba hazırladığımız hamuru dökelim.
  10. Bıçak yada çöp ile hava kabarcıklarını alalım.
  11. Önceden ısıttığımız fırında pişirelim. (50 dakikada pişti) fırından çıkarınca tele karşıt çevirip soğutalım. Pandispanyamız hazır. 😊.
  12. Pasta kreması için süt, nişasta,un yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
  13. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  14. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alalım.
  15. Vanilin ve tereyağını ekleyelim.
  16. Bir kaba alıp üzerine streç ile örtelim.
  17. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabinda bekletelim.
  18. Kullanacağımız vakit kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım. Çok katı olursa süt yahut krema ile kıvamını ayarlayalım.
  19. Şimdi birleştirme vakti 😊 pandispanyayı 4 kesime ayıralım.
  20. Hazırlayacağımız tepsinin orta kısmına biraz pasta kreması sıkıp pandispanyanın 1 kesimini koyalım.
  21. Şekerli süt ile ıslatalım.
  22. Kenar kısımlarını yüksek olacak biçimde pasta kreması koyalım.
  23. Orta kısma antep fıstığı koyup üzerine çikolatalı ganajdan dökelim.
  24. Pandispanyanın öteki kesimini koyup tekrar süt ile ıslatalım. Yeniden tıpkı halde pasta kreması koyup orta kısmına çilek-muz modüllerini koyalım.
  25. Üzerine ganaj koyup son pandispanya parçasınıda koyalım.
  26. Ben 3 modül pandispanya kullandım, siz 4’lü yapabilirsiniz👍 üzerini örtüp 1 gece dolapta dinlendirelim.
  27. 1 poşet kremşantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpıp pastamızın birinci sıvasını yapalım.
  28. Çiçek biçiminde olacağı için pastamızı belirlediğim yerden kesiyorum.
  29. Çiçek hali veriyorum. 1-2 saat dinlendirip yeniden 1 çay bardağı soğuk süt ile çırptığımız kremşanti ile güzelce sıvayalım.
  30. Yumurta fırçası ile form verip üst kısma meyveleri yerleştirelim. Pastamız hazır👍 afiyet olsun 🥰.

Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Çilekli Tart Kek
Kahve Yanı Çikolata
Dereotlu Mayasız Poğaça
Patates Salatası (Videolu)
Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2025 |