Meyveli Pasta
Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 kaşık un
Kek soğuduktan sonra;
- 1 bardak süt
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için:
- 200 gr krema
- 160 gr beyaz çikolata
Arası için:
- Dilediğiniz meyveler
Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek hazırlanışı için; yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Akabinde yarım çay bardağı suyu ekleyip karıştıralım. Elediğimiz kuru materyalleri mikserin en düşük ayarında karışana kadar çok az çırpalım. Harcımızı borcama dökelim ve eşit halde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim (ortalama 20-25 dakikada pişiyor). Kek soğuduktan sonra bir bardak süt ile ıslatalım.
- Kremanın hazırlanışı için; kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca üzerini streçleyip, soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpalım.
- Soğumuş ve ıslatılmış kekin üzerine dilediğiniz meyveleri ekleyin. Üzerine kremasını yayın ve soğumaya bırakın.
- Şimdi üzeri için ganaj hazırlayalım. Kremayı ısıtalım ve kaynamadan altını kapatalım. Sonra beyaz çikolatayı ekleyelim ve modül kalmayınca kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Dinlenmiş olan pastamıza soğuyan çikolatamızı dökelim ve bir gece dinlenmeye bırakalım.
Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










