Meyveli Pasta

Meyveli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Süsleme için;

  • 4-5 adet çilek
  • 1 adet muz
  • 1 çay kaşığı fıstık tozu

Meyveli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
  2. Kalan hamur materyalleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Tart kalıbı margarinle yağlanır.
  4. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  6. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosu dökülür.
  7. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra çilekle ve muzla süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.

Meyveli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam)
Kıyır Kıyır Poğaça
Herkesin Yapabileceği San Sebastian Cheesecake
Tırtıl Kurabiye
En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
Soslu Köfte
Hdabla | © 2025 |