Meyveli Pamuk Pasta

Meyveli Pamuk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( eriş un kullanıyorum )
Kreması için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı;
- Orman meyveleri
Üst ganaj;
- 1 paket krema
- 120-150 gram beyaz çikolata ( tercihe bağlı )
Meyveli Pamuk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek yumurta ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
- Ardından tüm materyaller eklenir.
- Burada hepimizin bildiği üzere püf nokta kabartma tozunu unun üzerine dökmektir.
- Kek harcını yağlı kağıt serili tepsiye döküyoruz.
- Sonrasında havasını alması için tepsiyi tezgaha 2-3 sefer vuruyoruz.
- 180 derece fanlı fırında kürdan testi ile dikkatli bir formda pişiriyoruz.
- Kreması krema, tereyağı ve vanilya hariç tüm materyaller karıştırılır.
- Muhallebi kıvamı alıncaya dek pişirilir.
- Katı bir krema kıvamı olucak bu sizleri korkutmasın 🥰 ocağı kapattıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremaya 1 paket kremamızı ekleyerek çırpıyoruz.
- Sonrasında buzluktan çıkardığımız orman meyvelerini direk kremaya katıp dikkatlice karıştırıyoruz.
- Soğuyan kekimizi aksi çevirip yağlı kağıdı çıkarıyoruz.
- 1. 5-2 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Sonrasında kremamızı kekin üzerine yayıyoruz. Ve dolaba kaldırıp 2 saat dinlendiriyoruz.
- Kremayı tavada eritiyoruz kaynatmamaya dikkat edelim.
- Sonrasında ocaktan aldığımız kremanın içine beyaz çikolatalarımızı ekleyip ganajımızı hazırlıyoruz.
- Dinlenmiş olan pastamızın üzerine hazırlamış olduğumuz ganajı döküp akabinde dinlenmeye bırakalım.
Meyveli Pamuk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

