Meyveli Kış Keki

Meyveli Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı karadut
- 1 su bardağı vişne
Meyveli Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıp köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ve öbür gereçleri de ek ederek karıştırın.
- Un ek ederek harcı hazırlayın yağlanmış kalıba dökün.
- Vişne ve karadutları üzerine serpiştirin ,bıçağın ucuyla alt üst ederek hafif karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında pişirin. Afiyet olsun 🥮🥮.
Meyveli Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











