Meyveli Karpatka

Meyveli Karpatka Tanımı İçin Malzemeler
Pastacı kreması için:
- 450 ml süt
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak şeker
- 1 dolu kaşık un (çok tepeleme değil yalnızca dolu bir kaşık)
- 2 dolu kaşık nişasta
- 1 paket vanilya
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
Hamur için:
- 85-90 gram tereyağ
- 150 ml su
- 50 ml süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Meyveli Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce pastacı kremasını yapıyoruz. Tereyağ ve vanilin dışındaki tüm gereçleri kaynayıp kıvam alana dek karıştırarak pişiriyoruz.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için tereyağ,süt,su,tuz ve şekeri bir tencereye alıp tereyağ eriyene dek pişiriyoruz.
- Kaynadığı vakit unu ekliyoruz ve 2-3 dk daha pişiriyoruz.
- Ardından soğuması için bekletiyoruz.
- Soğuyan hamur harcına tek tek yumurtaları ekleyip her yumurta için farklı ayrı mikserle çıprıyoruz.
- Hamuru ikiye ayırıyoruz.
- Önce birini yağlı kâğıt koyduğumuz kelepçelı kalıba spatula ile yayıyoruz ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz ve öteki yarısı için de birebir şeyi yapıyoruz.
- Dolaptaki kremaya oda sıcaklığındaki tereyağını minik minik kesip ekliyoruz ve mikser ile pürüssüz olana dek birkaç dk çırpıyoruz.
- Bu kremaya büyük 1 muzu ufak modüller halinde kesip ekliyoruz.
- Soğumuş olan katmanımızın üstüne koyup başka katman ile de üstünü kapatıyoruz. (ben burada keki tekrar kalıbın içine koydum ve kremayı o halde döktüm uygunca soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis ettim. )
- Karpatkanın üzerini orman meyveleri ile süsleyip dolapta 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Servis ederken karpatkanın üzerine pudra şekeri serpiyoruz. (ben unutmuşum,siz koyun. ).
Meyveli Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




