Meyveli Fındıklı Kek

Meyveli Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 10 adet hurma

Hamurun yarısına:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Meyveli Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağı ve şeker mikser ile güzelce çırpılır.
  2. Yumurta teker teker karışıma ek edilerek çırpılamaya devam edilir.
  3. Un elenerek karışıma takılır, kabartma tozu vanilyada eklenerek biraz daha çırpılır.
  4. Hurma küçük doğranır, fındık cevız orta kesimlere ayrılır ve üzümle birlikte kek hamuruna eklenir.
  5. Hamurun yarısı kağıt serili tepsınin alt kısmına dökülerek spatula yardımı ile yayılır.
  6. Kalan hamura kakao ve süt eklenerek tepsiye kekin üzerine dökülür.
  7. Ince kek isteyenler büyük tepsi kalıbı kullanabilir kalın kek isteyen küçük tepsi kalıbı kullanabilır. Ben büyük tepsi kalıbı kullandım, ancak kalın kek istek edenler küçük kek kalıbı kullanabılır.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelı farlının orta kısmında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Meyveli Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Pasta
İbiza Tatlısı
Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Patatesli Çıtır Börek
Acai Bowl
Orman Meyveli Cup
Hdabla | © 2025 |