Meyveli Fındıklı Kek
Meyveli Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1,5 çay bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- 10 adet hurma
Hamurun yarısına:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Meyveli Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağı ve şeker mikser ile güzelce çırpılır.
- Yumurta teker teker karışıma ek edilerek çırpılamaya devam edilir.
- Un elenerek karışıma takılır, kabartma tozu vanilyada eklenerek biraz daha çırpılır.
- Hurma küçük doğranır, fındık cevız orta kesimlere ayrılır ve üzümle birlikte kek hamuruna eklenir.
- Hamurun yarısı kağıt serili tepsınin alt kısmına dökülerek spatula yardımı ile yayılır.
- Kalan hamura kakao ve süt eklenerek tepsiye kekin üzerine dökülür.
- Ince kek isteyenler büyük tepsi kalıbı kullanabilir kalın kek isteyen küçük tepsi kalıbı kullanabilır. Ben büyük tepsi kalıbı kullandım, ancak kalın kek istek edenler küçük kek kalıbı kullanabılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelı farlının orta kısmında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
Meyveli Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















