Meyveli Crumble
Meyveli Crumble Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yada 1,5 su bardağı kadar un
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı katı yoğurt (yoğurdun susuz yerinden)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik donmuş vişne ve böğürtlen( öbür kırmızı meyvelerde olur)
- Meyveleri bulamak için 1 tatlı kaşığı un
Üst crumble hamuru için;
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
Meyveli Crumble Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Sırası ile sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu vanilyayı eleyip ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Önceden yağladığımız küçük kare borcama kek hamurunu ekliyoruz.
- Donmuş meyveleri 1 tatlı kaşığı una bulayıp kek hamurumuzun üzerine ekliyoruz.
- Son olarak üzerine eklemek için crumble hamurunu yapıyoruz farklı bir kapta 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı unu güzelce karıştırıp oluşan hamuru borcamdaki kek hamurunun üzerine dağıtıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180°c lik alt üst fanlı fırına koyup 30 dakika pişiriyoruz.
- Üzeri pişince bir kürdanı içine batırıp denetim edelim içide pişmiş ise kekimizi fırından alabiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Meyveli Crumble Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







