Meyveli Crumble

Meyveli Crumble Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yada 1,5 su bardağı kadar un
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı katı yoğurt (yoğurdun susuz yerinden)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik donmuş vişne ve böğürtlen( öbür kırmızı meyvelerde olur)
  • Meyveleri bulamak için 1 tatlı kaşığı un

Üst crumble hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Meyveli Crumble Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  2. Sırası ile sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu vanilyayı eleyip ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  4. Önceden yağladığımız küçük kare borcama kek hamurunu ekliyoruz.
  5. Donmuş meyveleri 1 tatlı kaşığı una bulayıp kek hamurumuzun üzerine ekliyoruz.
  6. Son olarak üzerine eklemek için crumble hamurunu yapıyoruz farklı bir kapta 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı unu güzelce karıştırıp oluşan hamuru borcamdaki kek hamurunun üzerine dağıtıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c lik alt üst fanlı fırına koyup 30 dakika pişiriyoruz.
  8. Üzeri pişince bir kürdanı içine batırıp denetim edelim içide pişmiş ise kekimizi fırından alabiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Meyveli Crumble Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Ara Öğün
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )
Taze Fasülyeli Pilav
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Fırında Soslu Tavuk But
Hdabla | © 2025 |