Meyve Kurusu

Meyve Kurusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 1 adet portakal
  • 1 adet cennet (trabzon) hurması
  • 1 adet armut
  • 1 su bardağı çilek vb

İnce muslin kumaş yada tülbent

Meyve Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurutmak istediğiniz meyveyi güzelce yıkayın kumaşı kalorifer peteğinizin üzerine serin dilediğiniz meyveyi ince ince dilimleyin.
  2. Yanan kalorifer peteğinizin üzerinde tülbentin ortasında bir gün bir gece yada 3 -4 gün bekletin dışı çıtır içi hafi nemli kuru meyveleriniz olacak, daha sonra buzdolabına kaldırın afiyet olsun 🤍

Not:Yaz günlerinde ise altı delikli bir kapta yada fırın tel ızgarası olabilir (havadar bir yerde bu süreci yapabilirsiniz 🥰

Not:Dilediğiniz meyve bilhassa konutta kalmış bozulmasın dedikleriniz den kullanabilirsiniz.

Meyve Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Soğanlı Omlet
Kaytaz Böreği
Yulaflı Çikolatalı Yuvarlak Toplar
Süt Helvası
Püreli Misket Köfte
Muhteşem Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |