Meyve Düşü Keki – Yumuşacık

Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı orman meyvesi (donmuş ya da taze)
  • Karışık olabilir: böğürtlen
  • Frambuaz
  • Yaban mersini vs.

Meyveleri bulamak için;

  • 1 tatlı kaşığı un

Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar çırp.
  2. Sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar karıştır.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle. Mikserin düşük bölümüyle homojen karışım elde et.
  4. Orman meyvelerini 1 tatlı kaşığı unla karıştır. (bu, meyvelerin tabana çökmesini önler. ).
  5. Kek harcının yarısını yağlanmış kek kalıbına dök. Üzerine meyvelerin yarısını serp.
  6. Kalan harcı da döküp tekrar kalan meyveleri üzerine yerleştir.
  7. Önceden ısıtılmış 170°c fırında, yaklaşık 35-45 dakika pişir. Kürdan testiyle denetim et.
  8. Fırından çıkarınca ılımaya bırak, akabinde kalıptan çıkar. İşte hazır, afiyet olsun!.

Meyve Düşü Keki – Yumuşacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek
Sandalda Kıyma Dolgulu Fırın Patates (Videolu)
Soslu Patates Salatası
Haşhaşlı Revani
Fırın Sütlaç
Kek (Çok Kolay ve Pratik)
Hdabla | © 2025 |