Meyhane Pilavı
Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk domates
- 3 adet köy biberi
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası (ben domates tercih ettim)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4,5 su bardağı kaynar su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye alıp sırasıyla kuru soğan-sarımsak, biber ve domates olacak halde zerzevatları kavuruyoruz.
- Domates suyunu biraz saldıktan sonra kavrulan sebzelerin üzerine salçayı da ekleyip karıştırıp bu evrede baharatları da ekleyerek biraz daha kavuruyoruz ve bulguru ekleyip karıştırarak suyunu da ek ediyoruz.
- Pişirme kademesinde pirinç pilavından farklı olarak ateş daha yüksek düzeyde olmalı (orta-yüksek arası).
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 15 dk dinlenme müddetinden sonra afiyetle yiyebiliriz.
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






