Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  2. Yuvarlak doğradığımız biberleride kavuralan soğanımızın üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizde ekleyip domateslerin rengi dönene kadar kavurup salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Bulgurumuzu ek edip 5 dakika kadar kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
  5. İlk evvel harlı daha sonra kısık ateşte bulgurlarımız pişip suyunu çekene kadar pişiriyoruz…. Ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Sebze
Havuçlu Kremalı Kek
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Nar Soslu Kurabiye
Ezogelin Çorbası
Borcamda Nefis Patatesli Kıymalı Graten
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet