Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
- Yuvarlak doğradığımız biberleride kavuralan soğanımızın üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizde ekleyip domateslerin rengi dönene kadar kavurup salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bulgurumuzu ek edip 5 dakika kadar kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
- İlk evvel harlı daha sonra kısık ateşte bulgurlarımız pişip suyunu çekene kadar pişiriyoruz…. Ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 🥰.
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





