Meşhur Rize Enişte Lokumu

Meşhur Rize Enişte Lokumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Meşhur Rize Enişte Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına eritmiş tereyağını ekleyin, akabinde sıvı yağ ve şekeri ekleyelim .
  2. Şeker eriyene kadar karıştıralım .
  3. Eridikten sonra yoğurt ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim .
  4. Daha sonra yumurta ekleyelim ve çırpmaya devam edelim .
  5. Unumuzu azar azar ek edelim ve kabartma tozunu da ekleyip ve uygunca yoğurmaya devam edelim.
  6. Kulak göğsü yumuşaklığından bir tık sert hamur yoğuralım ve tezgah üzerinde uzun ve kalın şeritler yapalım .
  7. Verev hal bıçak ile birlikte keselim iki uç kısımlarını 2 şer çizikler atalım yağlanmış yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk pembeleşinceye kadar kızartalım şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 🤗🤗 görsel paylaşımı unutmayın. ?.

Meşhur Rize Enişte Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası ( Sofralarınıza Renk Katacak)
Amerikan Muffin Tarifi
Waffel Hamuru
Puf Puf Kabaran İki Renkli Mermer Kek Tarifi
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu
Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
Hdabla | © 2025 |