Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi

Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo yoğurt
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi (isteğe bağlı koymaya bilirsiniz)
  • Tuz
  • Su

Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biz yazın sardığımız kışın ve bahar üzere mevsimlerde pişirip yediğimiz kiraz yağrağı köftesini buzluktan çıkarıp buzu çözülmeden bir tencereye alıp kaynar suyu üzerine koyup haşlanmaya bırakıyoruz. 🥣 ayranlı sosunu da yumurtayı unu sıvı yağı yoğurdu ve erik ekşisini (isteğe bağlı) koymaya da bilirsiniz, tencereye koyup birazda su ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Soğanlarımızı küp küp doğrayıp kızarıncaya kadar kavuruyoruz kavurduğumuz soğanı ister salçalı ister salçasız bir sos elde ediyoruz. 🍲 ayranlı sosumuzdan biraz içine ekleyip soğanlı sosumuzu bir köşeye alıyoruz. Kaynattığımız ayranlı sosumuzun içersine haşlanmış köfteri atıp biraz kaynatıyoruz. Servis esnasında soğanlı sosumuzu döküp afiyetle yiyoruz😋.
  2. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
  3. Buzluğunda köftesi olmayanlar kiraz yaprağını yarma bulgur ile sarıp taze bir halde pişirebilir❤.
  4. 📝püf noktaları;.
  5. Eğer kiraz yaprağını sarıp pişiricekseniz yaprağı güneşli bir alana serip yumuşatmanız yada kaynar su döküp ön haşlama yapmanız gerek aksi takdirde sardığınız köfteler açılır🥣.
  6. Yarma bulgurunu değirmenlerde🔉 bulabilirsiniz🔉.
  7. Yarmayı ıslatırken kaynar suyla yuğurmanız gerek ele yapışmayan bir hamur elde edilmeli✅.

Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Patates Yemeği
Mercimeklı Kabak Yemeği
Salçalı Mantı Çorbası
+6 Ay Muzlu Pankek
Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)
Hdabla | © 2025 |