Meşhur Karaköy Balık Dürüm

Meşhur Karaköy Balık Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet uskumru fileto
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvı yağ

Baharat karışımı:

  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Baharatlı yağ için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet lavaş ekmeği
  • Marul
  • Roka

Meşhur Karaköy Balık Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırmızı biberlerin içini çıkarıp doğrayın. Soğanları soyup jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kırmızı biber ve soğanları ekleyerek soteleyin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca soya sosu ve nar eksisini ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
  2. Ardından uskumru filetolarını yağ eklediğiniz tavada iki tarafını da kızartın yahut dilerseniz mangalda pişirin.
  3. Balıklar pişince karabiber, toz kırmızı biber, kekik, sumak, pul biber ve tuzdan oluşan baharat karışımını hazırlayın. Lavaş ekmeğine balıklar yerleştirin, üzerine doğranmış marul, roka, sotelediğiniz biber ve soğanı ekleyin, durumu sarin.
  4. Zeytinyağı, soya sosu, toz kırmızı biber, sumak ve pul biberle hazırladığınız baharatlı yağı dürümlerin üzerine sürün. Dürümleri tavada birkaç dakika çevirerek kızartın. Düzgünce kızarınca ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Meşhur Karaköy Balık Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle (Tadı Damağınızda Kalacak)
Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Kahveli Karamelli Cheesecake
Kuru Domatesli Makarna
Kahvaltılık Salata
Doğum Günü Pastası
Hdabla | © 2025 |