Meşhur Cocostar Pasta

Meşhur Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti (1 poşet)
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata sosu için;
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket kare çikolata biri sütlü biri bitterli
Meşhur Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek gereçlerinden sütle şekeri çırptıktan sonra öbür gereçleri de ekleyelim.
- Kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt koyup, kelepçeyle sıkıştıralım.
- 170 derece de fansız ayarda alt üst derecede pişirelim, kek ince olacağı için süratli pişiyor dikkat edelim.
- O sırada üstü için; kremşanti ve sütü düzgünce çırpıp yoğunlaştırıp, öteki materyalleri de ekleyip buzdolabına koyalım.
- Çikolata sosu için; kremayı ısıtalım. (kaynatmıyoruz yalnızca çikolatanın erimesi için ısıtıyoruz) Çikolatayı ekledikten sonra soğumaya bırakalım.
- Kek olduktan sonra soğumaya bırakalım. Soğuyan kekin üstüne 1 su bardağı sütü eşit biçimde dökelim. Kek sütünü çektikten sonra cocostarı eşit biçimde serelim, onun üstünede çikolata sosunu döküp buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.
Not:Cocostar biraz sıkıntı sürülebiliyor dikkat edelim. 2 su bardağı unla yaptım ancak bazen 2 buçuk su bardağı un olabiliyor marka farkından dikkatli koyu. Kek soğuduktan sonra keki zıt çevirip yağlı kağıdı aldım.
Meşhur Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


