Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi

Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Özgün Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 8 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- Yaklaşık 4 su bardağı un
Kıymalı iç için;
- 4 adet büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri sürmek için;
- Tereyağ
Açmak için;
- Un
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Yepyeni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru mayalıyoruz.
- Su hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından azar azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Un markasına nazaran değişebilir ona nazaran 3. Bardaktan sormasını denetimi ekleyeyim.
- Kıymalı iç için küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kıyma, pulbiber ve tuzu da ekleyip pişene kadar kavuruyoruz.( ben et kokusu çıksın diye 2 dışı sarımsak doğradım ve 1 tatlı kaşığı salça koydum dilerseniz dizde koyabilirsiniz lakin orjinalinde salça ve sarımsak olmuyor. ).
- Mayalanan hamuru 24 kesime ayırıyoruz.
- Hamurları tek tek uzun uzun açıyoruz ve içine eşit formda iç harçtan koyup kenarlarını ortada birleştirerek kapatıyoruz.
- Ardından fırın tepsisine diziyoruz ve pişirmek için evvelce ısıtılmış 220 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başlayınca tereyağ sürmeyi unutmayalım.
- Ben soba da pişirdim. Daha lezzetli oldu :).Afiyet olsun. 🙂
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orjinal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








