Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi

Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Özgün Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 8 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Yaklaşık 4 su bardağı un

Kıymalı iç için;

  • 4 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri sürmek için;

  • Tereyağ

Açmak için;

  • Un

Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Yepyeni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru mayalıyoruz.
  2. Su hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  3. Ardından azar azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  4. Un markasına nazaran değişebilir ona nazaran 3. Bardaktan sormasını denetimi ekleyeyim.
  5. Kıymalı iç için küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  6. Kıyma, pulbiber ve tuzu da ekleyip pişene kadar kavuruyoruz.( ben et kokusu çıksın diye 2 dışı sarımsak doğradım ve 1 tatlı kaşığı salça koydum dilerseniz dizde koyabilirsiniz lakin orjinalinde salça ve sarımsak olmuyor. ).
  7. Mayalanan hamuru 24 kesime ayırıyoruz.
  8. Hamurları tek tek uzun uzun açıyoruz ve içine eşit formda iç harçtan koyup kenarlarını ortada birleştirerek kapatıyoruz.
  9. Ardından fırın tepsisine diziyoruz ve pişirmek için evvelce ısıtılmış 220 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başlayınca tereyağ sürmeyi unutmayalım.
  10. Ben soba da pişirdim. Daha lezzetli oldu :).Afiyet olsun. 🙂

Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orjinal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Sodalı Köfte İçi Sulu Sulu Yumuşacık
Kremalı Mantarlı Makarna
Dede Baba Pastası (Kars)
Yufkadan Çıtır Cips
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet