Meşhur Antakya Kısırı

Meşhur Antakya Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ taze soğan
  • 1 bağ taze nane
  • 2 bağ maydanoz
  • 2 buçuk bardak köftelik bulgur
  • Biber salçası (acı tercih) 2 tepeleme çorba kaşığı
  • 3 kaşık domates salçası
  • Marul
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağ

Meşhur Antakya Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşillikler güzelce yıkanır ve ince ince kıyılır. Bir kenarda bekletilir.
  2. Köfte tepsisine bulgur koyulur.
  3. 2 bardak soğuk su ile ıslatılır.
  4. Ardından salçalar konur ve beklenir bir yarım saat.
  5. Bulgur katiyen Antakya kısırında soğuk suyla ıslanır. Ve yoğrulmaya başlanır.
  6. Çiğ köfte yoğurulur üzere yoğurmaya devam ederiz.
  7. Bulgular uygunca yumuşayınca nar ekşisi ve zeytinyağı eklenir. Ve akabinde yeşillikler eklenir harmanlanır. Taze taze servis edilir.

Meşhur Antakya Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücveri
Ton Balıklı Salata
Sebzeli Kaşarlı Omlet
Lokanta Usulü İzmir Köfte
Dağ Çileği Reçeli
Sofistike Sumaklı Kısır
Hdabla | © 2025 |